srijeda, 30. travnja 2014.

NAJBOLJI SAVJETI ZA ODLAZAK NA LJETOVANJE SA VAŠIM KUĆNIM LJUBIMCIMA

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora. Jasno je da će kućni ljubimac, kao član obitelji ići s vama na more. Budući da se radi o moru, visokim temperaturama, kupanju, sunčanju evo par savjeta za vašega psa. Oni koji su svoj godišnji odmor odlučili provesti na moru i posvetiti se plivanju, jedrenju i sunčanju, slobodno mogu povesti svoga psećeg ljubimca koji će se zajedničkom ljetovanju s "obitelji" i te kako veseliti. Psa uvijek sa sobom možemo voditi na plažu, jedino što valja pripaziti da uokolo ne trčkara posve slobodno i smeta druge kupače.

KAKO SE RIJEŠITI VRUĆINE ? 

Jedna od opasnosti koja prijeti posebno psima u ljetnim mjesecima, pa tako i na godišnjem odmoru, jest toplotni udar. Normalna tjelesna temperatura kod pasa je 38.5 ° C, dakle osjetno viša od naše, pa je to razlog da oni lošije od nas podnose visoke temperature. Osnovni mehanizam hlađenja kod pasa je dahtanje. Dahtanje je zapravo ubrzano površno disanje s frekvencijom od 200 do 400 puta u minuti, pri čemu pas može povećati disajni volumen s dvije na pedeset litara. Kad dahće, pas pretežno udiše na nos, a izdiše na usta. Visoke temperature, kao i sunčanje, psi podnose vrlo loše, znatno su osjetljiviji od nas. U šetnju psa treba izvoditi samo rano ujutro ili kasno navečer, a posebno treba voditi računa da mu je zdjelica s vodom puna kad ostane sam. Imajte na umu da je plaža za psa više gnjavaža nego užitak, jer mu je stalno vruće, koliko god se vi trudili da bude stalno mokar i da leži pod suncobranom. Odlazak u planine mnogo je bolje rješenje. Tamo možete šetati po šumi cijeli dan bez straha od toplotnog udara. 

PSI GUBE APETIT ZA VRIJEME VRUĆINA

Što se tiče jela, i psima i nama apetit je smanjen za vrućih dana. Obrok im treba ponuditi što kasnije navečer kad više nije tako vruće. Večernja šetnja neka traje duže nego inače i sve će biti u redu. Ljeto i vrućine ionako kratko traju pa se ništa neće dogoditi ako pas nešto slabije jede i manje se kreće nego inače.

Nema komentara:

Objavi komentar